Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

19.04.2020

Zangeres Fiona Apple haalt uit naar Louis C.K. en seksueel misbruik in Hollywood

door Vertigo

Zangeres Fiona Apple haalde onlangs uit naar Paul Thomas Anderson en heeft in een nieuw interview afgerekend met een andere ex, Louis C.K.

Nadat C.K. beschuldigd werd van seksuele intimidatie, schreef Apple hem een brief, waarin ze hem vroeg om goed na te denken over de manier waarop hij vrouwen behandelt.

Volgens Apple heeft C.K. zich nooit verontschuldigd en dat vindt ze jammer. “Ik weet dat hij heel slim is en beseft waarom hij zich zo gedragen heeft,” zegt ze.

“Ondertussen worden de vrouwen die hij geïntimideerd heeft nog steeds geïntimideerd door anderen zoals hem,” vervolgt ze. “Dat weigert hij echter te erkennen.”

“Louis zei onlangs: ‘Vrouwen zijn heel goed in doen alsof er niks aan de hand is terwijl dat niet het geval is’,” voegt ze eraan toe. “Dat klopt, maar hij moet niet doen alsof hij niet kickte op het feit dat ze zich ongemakkelijk voelden.”

Ook in het nummer For Her van haar nieuwe album Fetch the Bolt Cutters kaart Apple seksueel misbruik in Hollywood aan.

“Het nummer is deels geïnspireerd door de ervaringen van een vrouw die als stagiair bij een filmproductiehuis begon,” zegt Apple. “Met haar toestemming heb ik een nummer voor haar geschreven.”

Op een gegeven moment zingt Apple ‘It’s a ward’s season, the season of the ward‘, een verwijzing naar het awardsseizoen en het feit dat de baas van de stagiair haar zijn ‘ward‘ of protégé noemde. “Hij deed alsof hij haar zou beschermen tegen alle Hollywood-engerds,” zegt Apple.

Bron: IndieWire

Lees meer over: