Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

03.09.2020

Zack Snyders nieuwe zombiefilm krijgt nu al spin-offs

door Vertigo

Hoewel Zack Snyders nieuwe zombiefilm Army of the Dead pas in 2021 op Netflix verschijnt, plant de streamingdienst al een prequel en een animereeks die zich in dezelfde wereld zullen afspelen.

Army of the Dead gaat over een groep huurlingen die een overval beramen in een door zombies overrompeld Las Vegas. In de prequel zal alvast één van de personages uit het origineel opduiken, namelijk Ludwig Dieter.

Hij wordt gespeeld door Matthias Schweighöfer, die de film ook zal regisseren. Het script is in handen van Shay Hatten, de coscenarist van Army of the Dead en John Wick: Chapter 3 – Parabellum.

De animereeks Army of the Dead: Lost Vegas vertelt dan weer het oorsprongsverhaal van Dave Bautista’s personage Scott. Hij stond aan het hoofd van een reddingsploeg die erbij was toen Las Vegas viel en daarna naar de oorzaak van de zombie-uitbraak zocht.

Snyder gaat de eerste twee afleveringen regisseren en zowel Bautista als zijn Army of the Dead-tegenspelers Ana de la Reguera, Tig Notaro, Omari Hardwick en Ella Purnell maken deel uit van de stemmencast.

Bron: IndieWire