Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

05.11.2021

Zack Snyder teaset toekomst Army of the Dead-franchise

door Vertigo

Na de prequel Army of Thieves krijgt Zack Snyders Army of the Dead-franchise nog meer uitbreidingen, namelijk de animatiereeks Lost Vegas en de sequel Planet of the Dead. Nu heeft Snyder een tipje van de sluier opgelicht.

Snyder zegt dat Lost Vegas in de loop van 2022 op Netflix verschijnt en uit de doeken zal doen waar de zombies uit Army of the Dead vandaan komen. Daarnaast hint de regisseur ook dat de franchise een scifirichting uitgaat. “Time loops en portalen naar andere dimensies behoren tot de mogelijkheden,” zegt hij.

Mogelijk verwijst Snyder naar de scène in Army of the Dead waarin de huurlingen die een overval in het door zombies overrompelde Las Vegas beramen skeletten van zichzelf lijken te ontdekken. Op dat moment suggereert Omari Hardwickes personage Vanderohe dat ze in een time loop vastzitten.

Hoe dan ook wil Snyder met Army of the Dead de grenzen van het zombiegenre overstijgen. “Ik denk dat zowel het publiek als de filmmakers klaar en voldoende getraind zijn om te spelen met de genres waar we van houden en ze op een bijna zelfbewuste manier te ontleden,” zegt hij.

“Dat maakt het Army of the Dead-universum zo interessant,” vervolgt hij. “Het bestaat uit films voor filmliefhebbers, die ook genoeg drama en suspense bevatten. Ik beloof ook dat er zombies in zullen voorkomen.”

Bron: /Film

Lees meer over: