Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

26.03.2019

Zack Snyder onthult originele Justice League-plannen

door Vertigo

Zack Snyder heeft onthuld wat hij oorspronkelijk met zijn superheldenfilm Justice League van plan was. Het zou om een enge versie gaan waar Warner Bros. geen vertrouwen in had.

“Het script voor Justice League was af voor Batman v Superman: Dawn of Justice uitkwam,” zei Snyder. “Sommige mensen vonden die film niet goed en op vraag van de studio hebben we het scenario herschreven.”

Volgens Snyder was het de bedoeling om de nachtmerrie van Bruce Wayne in Batman v Superman uit te leggen en een toekomst te tonen waarin de slechterik Darkseid de Aarde heeft veroverd en Lois Lane heeft vermoord.

Slechts een handvol leden van de Justice League zouden overblijven en Superman zou zich overgeven aan Darkseid. Bovendien zou hij de dood van Lois in Batmans schoenen schuiven.

Om alle rampspoed te voorkomen zou The Flash teruggaan in de tijd om Batman te waarschuwen en Lois’ dood te voorkomen.

Dat scenario werd nooit ingeblikt en later werd Snyder vervangen door Joss Whedon die het script nogmaals herschreef en enkele reshoots verzorgde.

Voor DC-fans die wachten op een Snyder Cut is er echter hoop. De regisseur heeft naar eigen zeggen enkele versies van de film afgewerkt voordat Whedon erbij kwam. Of het grote publiek ze ooit te zien krijgt, hangt van de studio af.

Bron: /Film, The Playlist

Lees meer over: