Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

16.05.2021

Zack Snyder had Watchmen mogelijk vandaag anders aangepakt

door Vertigo

Nu hij met zijn director’s cut van Justice League een vier uur lange film heeft afgeleverd, denkt Zack Snyder dat hij zijn verfilming van Alan Moores graphic novel Watchmen vandaag misschien anders zou aanpakken.

In de comic probeert de slechterik Ozymandias een einde te maken aan de Koude Oorlog door de Verenigde Staten en Rusland een gemeenschappelijke vijand te bezorgen, een reusachtige inktvis die hij op New York loslaat.

Snyder verving de inktvis door een nucleaire aanval waar Doctor Manhattan, net als Ozymandias een lid van het superheldenteam Watchmen, leek achter te zitten.

“Ik hou van Watchmen en heb nergens spijt van,” zegt Snyder. “Moest ik de film na mijn director’s cut van Justice League gemaakt hebben, zou ik echter overwogen hebben om toch voor de inktvis te kiezen.”

“De film zou namelijk iets langer geweest omdat we de inktvis in tegenstelling tot Doctor Manhattan nog moesten introduceren,” vervolgt hij.

Verder zegt Snyder dat hij Damon Lindelofs miniserie Watchmen, waarin de inktvis wel te zien is, nog niet heeft bekeken. “Ik ben het van plan, maar ik ben er nog niet toe gekomen,” zegt hij.

Bron: IndieWire