Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

05.02.2019

X-Men-producent onthullend over lot The New Mutants en Gambit

door Vertigo

X-Men-producente Lauren Shuler Donner heeft uitgebreid gesproken over de toekomst van de franchise na de overname van 20th Century Fox door Disney.

“De reeks is in handen van Disney,” zei ze, “en zij nemen alle beslissingen.” Donner verwacht niet dat ze de stap zal zetten naar Disney en zegt dat alles nu van Marvel Studios-hoofd Kevin Feige afhangt. “Ik weet niet wat hij denkt,” zei ze, “maar volgens mij probeert hij nog steeds de nieuwe rijkdom aan personages te vatten.”

Wat lopende X-Men-projecten zoals The New Mutants betreft, tast Donner in het duister. Het gerucht doet de ronde dat de film op het streamingplatform Hulu zal terechtkomen. “Men heeft er heel hard aan gewerkt,” zei Donner, “en ik hoop dat hij een bioscooprelease krijgt. Ik zou het vreselijk vinden als hij gedumpt wordt.”

Over de geplande film rond de mutant Gambit was Donner heel kort. Volgens haar is de film niet in verdere ontwikkeling en zit hij zonder regisseur.

Naar verluidt hebben hoofdrolspeler Channing Tatum en scenarist Reid Carolin hun Magic Mike-regisseur Steven Soderbergh benaderd om achter de camera plaats te nemen. Hij zou herhaaldelijk en beleefd hebben geweigerd, waardoor zowel Carolin als Tatum met het idee speelden om de film zelf in te blikken.

Tot slot onthulde Donner dat Marvel Studios overweegt om een nieuwe acteur te casten als Wolverine. Ze had ook nog een waarschuwing voor de nieuwe eigenaars van de X-Men.

“Er mogen niet te veel superheldenfilms zijn,” zei ze, “of ze gaan elkaar uitschakelen. Elke film moet uniek zijn of mensen zullen ze beu worden. Kevin moet opletten. Er mogen niet meer dan vier franchises zijn.”

Bron: The Playlist