Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

16.06.2019

X-Men: Dark Phoenix-regisseur neemt schuld povere box-office op zich

door Vertigo

De lage box-office-cijfers van X-Men-finale Dark Phoenix zijn mogelijk te wijten aan problemen achter de schermen en de meermaals uitgestelde releasedatum, maar regisseur Simon Kinberg neemt de schuld op zich. “Zowel mensen die hem gezien hebben als mensen die hem niet gezien hebben konden zich er niet in vinden,” zei hij. “Voor mij was het echter een geweldige ervaring.”

Kinberg was een producent van The Martian en moest terugdenken aan een gesprek met regisseur Ridley Scott. Hij beleefde namelijk aan geen enkele film zoveel plezier als aan G.I. Jane, ook al staat het resultaat niet even hoog aangeschreven als Alien, Blade Runner of Gladiator. “Hij zei dat hij er heel veel uit geleerd had,” zei Kinberg.

Na het teleurstellende openingsweekend van Dark Phoenix kreeg Kinberg naar eigen zeggen steun van zijn collega’s, waaronder Deadpool-regisseur Tim Miller:  “Hij schreef in een e-mail dat iedereen de film anders zal bekijken en andere aspecten zal appreciëren.”

Onlangs werd bericht dat Kinberg regelmatig moest inspringen als vervanger van Bryan Singer wanneer de X-Men: Days of Future Past– en X-Men: Apocalypse-regisseur niet kwam opdagen. Met de beschuldigingen van seksueel misbruik tegen Singer bemoeit Kinberg zich echter niet.

“Ik heb er niks van gemerkt op de set of op de werkvloer,” zei hij, “of ik had er mij wel mee bemoeid. Ik wil dergelijk gedrag niet goedpraten, maar die films waren niet gemakkelijk om te maken en soms waren ze heel goed. X-Men: Days of Future Past, mijn eerste samenwerking met Singer, is bijvoorbeeld mijn favoriet.”

Bron: THR