Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

25.07.2020

X-Men: Apocalypse-flop had drastische gevolgen voor The New Mutants

door Vertigo

The New Mutants speelt zich door het beperkte budget bijna volledig in een psychiatrische instelling af en daarvoor lieten regisseur Josh Boone en zijn coscenarist Knate Lee zich inspireren door One Flew over the Cuckoo’s Nest, A Nightmare on Elm Street 3: The Dream Warriors en Girl, Interrupted.

“De opnames vonden plaats in een psychiatrische instelling die waarschijnlijk al vijftig jaar was gesloten,” vervolgt hij. “Volgens mij was ze honderdvijftig jaar oud en er zijn vreselijke dingen gebeurd met de patiënten. Er heerste een heel spookachtige sfeer.”

“Sommige crewleden hadden vreemde ervaringen op de set. Telkens iemand iets had gevoeld, repte ik ernaartoe in de hoop dat het ook mij zou overkomen. Dat is echter nooit gebeurd.”

Verder onthult Boone dat The New Mutants zich oorspronkelijk net als X-Men: Apocalypse in de jaren tachtig zou afspelen en er ook personages uit die film zoals Professor X en Storm in zouden opduiken.

Nadat X-Men: Apocalypse flopte, werden de plannen echter gewijzigd. Storm werd echter vervangen door Alice Braga’s personage Cecilia Reyes en de film speelt zich uiteindelijk in een onbepaalde periode af.

“De studio wilde niet dat er zich nog X-Men-fims in het verleden afspeelden, alsof dat het probleem was met Apocalypse,” zegt Boone. “We werden gepusht om iets anders te doen en om ons te distantiëren van het X-Men-universum, ook al maakten we er deel van uit.”

Bron: /Film, /Film

Lees meer over: