Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

24.10.2015

World Soundtrack Awards voor vijftiende keer uitgedeeld

door Jimmy Van der Velde

De World Soundtrack Academy maakte zaterdagavond 24 oktober in Kuipke Gent de winnaars bekend van de 15e World Soundtrack Awards, het slotevenement van het 42e Film Fest Gent. Michael Giacchino, die de muziek maakte voor Inside Out, Jurassic World, Project T en Jupiter Ascending, won in de categorie Best Film Composer of the Year.

Best Original Song written directly for a Film werd dit jaar ‘The Apology Song’ uit The Book of Life, met muziek van Gustavo Santaolalla, lyrics van Paul Williams en uitgevoerd door Diego Luna. Discovery of the year 2015 is Antonio Sanchez voor Birdman: Or (The Unexpected Virtue of Ignorance), die ook Best Original Film Score wegkaapte. De Sabam Award for Best Young Composer ging naar Peer Kleinschmidt en de favoriet van het publiek was dit jaar de muziek van The Maze Runner door John Paesano.

Na de jaarlijkse uitreiking van de prestigieuze filmmuziekprijzen brachten Brussels Philharmonic en het Vlaams Radio Koor onder leiding van Dirk Brossé een opmerkelijke selectie uit het uitgebreide oeuvre van centrale gast Alan Silvestri. Zo componeerde hij de muziek van The Walk, die in wereldpremière ging tijdens het concert.

De muziek van Lifetime Achievement Award-winnaar Patrick Doyle, met onder meer de wereldpremière van de score voor Cinderella kreeg ook een verdiende plaats tijdens het concert evenals de scores van Discovery 2014 Daniel Pemberton, met o.a. de wereldpremière van de muziek van Steve Jobs.

https://www.youtube.com/watch?v=BTA9s5xH0X0

 

Bron: FFG

@TheJimeister