Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

23.09.2018

Wordt The Joker- en Harley Quinn-spin-off een Bad Santa-achtige komedie?

door Vertigo

Momenteel zijn er meerdere projecten rond DC-personages de Joker en Harley Quinn in ontwikkeling. Denk maar aan Todd Phillips’ oorsprongsverhaal over de Joker met Joaquin Phoenix in de hoofdrol en Cathy Yans Birds of Prey, waarin Margot Robbie’s Harley Quinn een team superheldinnen zal aanvoeren.

De tortelduifjes zullen ook samen in een film te zien zijn, geschreven door Glenn Ficarra en John Requa (Bad Santa, This Is Us). “In het begin van de film kidnapt Harley Dr. Phil, die hopelijk zichzelf zal spelen,” zei Ficarra, “zodat hij haar en de Joker advies kan geven over hun relatie. Ik denk niet dat we ooit al zoveel plezier beleefd hebben aan het schrijven van een scenario. Het is een kruising tussen Bad Santa en This Is Us, of met andere woorden: een verhaal over een relatie tussen twee geflipte mensen.”

Requa voegde eraan toe dat ze zelf niet weten hoe hun film in de planning past. Naast de Joker-solofilm en Birds of Prey is er namelijk ook sprake van Suicide Squad-sequel en twee andere projecten met Harley Quinn: Gotham City Sirens en een solo-avontuur.

Bron: EW