Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

22.07.2020

Wordt Mulan eerste grote bioscooprelease na de coronacrisis?

door Vertigo

Nu Tenet voor onbepaalde tijd is uitgesteld, ziet het er voorlopig naar uit dat Mulan de eerste grote bioscooprelease sinds het begin van de coronacrisis wordt. Volgens de entertainmentnieuwssite IndieWire zijn er verschillende redenen waarom dat zo zou kunnen blijven.

Ten eerste zijn in sommige delen van China de bioscopen weer open. Aangezien Mulan gebaseerd is op een Chinese legende en de cast uit Chinese acteurs bestaat, heeft Disney hoge box-officeverwachtingen voor de film in China.

Mulan heeft momenteel echter nog geen Chinese releasedatum en door de politieke spanningen tussen de VS en China gaat de film er misschien ook niet meteen één krijgen. Bovendien bestaat de kans dat China eerst zijn eigen uitgestelde films wil uitbrengen.

In de rest van de wereld staat Mulan gepland voor eind augustus. Omdat in veel landen de scholen weer open gaan begin september, heeft Disney er baat bij om de film nog in de grote vakantie uit te brengen waar mogelijk.

Bovendien loopt de studio in tegenstelling tot Warner Bros. met Tenet veel minder risico dat mensen in landen waar de film pas later verschijnt spoilers lezen en de film uiteindelijk niet gaan bekijken.

Verder liep Disney door de sluiting van zijn pretparken al veel geld mis en zou zelfs een bescheiden box-office-succes een opsteker zijn, zowel voor de studio als voor de bioscopen. Disney heeft hen bovendien nodig voor al zijn andere geplande blockbusters.

Bron: IndieWire

Lees meer over: