Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

09.04.2021

Wordt Martin Scorsese’s Killers of the Flower Moon duurste ‘western’ ooit?

door Vertigo

Volgens scenarist Eric Roth zal Martin Scorsese’s nieuwe film Killers of the Flower Moon, over het FBI-onderzoek naar een reeks moorden op een native American-stam in het Oklahoma van de jaren twintig, als een western aanvoelen.

Killers of the Flower Moon heeft een budget van 200 miljoen dollar, veel meer dan de gemiddelde westerns dus. Daarom denkt Roth dat het een unieke film in het genre wordt.

“Er zal waarschijnlijk nooit meer zo’n western worden gemaakt,” zegt de scenarist. “Het wordt een sociaal relevante, ongeziene en onvergetelijke film.”

Hoewel Jesse Plemons’ personage Tom White, een FBI-agent, als de hoofdrol wordt beschreven en Leonardo DiCaprio’s personage Ernest Burkhart, de neef van een lokale boer, als een nevenrol, zegt Roth dat beide acteurs ongeveer evenveel in beeld zullen zijn.

“Jesse is de held van het verhaal en Leo vertolkt een heel complex en interessant personage,” voegt Roth eraan toe. “Als Montgomery Clift nog zou leven, zou hij volgens mij overwegen om Ernest Burkhart te spelen.”

Bron: Collider