Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

15.10.2020

Wordt Dune een hit of een flop?

door Vertigo

Volgens box-office-analist Paul Dergarabedian is het uitstel van Dune naar oktober volgend jaar een logische zet. De film moet namelijk een hit worden als Warner Bros. een sequel en de spin-off-reeks Dune: The Sisterhood voor HBO Max wil maken.

Bovendien ziet Dergarabedian het uitstel als een teken dat Warner Bros. zowel in de film als in de toekomst van de bioscoopsector gelooft en denkt hij dat de studio daarin gelijk zou kunnen krijgen.

“Door de langere aanloop naar de bioscooprelease is er buitengewoon veel interesse in de film,” zegt Dergarabedian. “Dune heeft het potentieel om wereldwijd één miljard dollar op te brengen en een populaire franchise te worden à la James Bond.”

Daarentegen wijst box-office-analist Jeff Bock erop dat Villeneuves vorige scififilm Blade Runner 2049 een flop werd. “Dune is zeker en vast nog duurder en er hangen een sequel en een serie van af.”

Bock beschouwt Dune als Warner Bros.’ poging om een Star Wars-achtige franchise te lanceren. “Daarvoor heb je sponsors en partners nodig die in de film investeren,” zegt hij.

“Ik denk niet dat er binnenkort zandwormen in McDonalds’ Happy Meals zullen zitten,” vervolgt hij. “Jammer genoeg voor Warner Bros. wordt hardcore scifi grotendeels genegeerd door de massa, hoe geweldig critici films als Blade Runner 2049 ook vinden.”

Bron: The Observer

Lees meer over: