Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

15.04.2022

Wordt DC-filmuniversum gestroomlijnd à la Marvel na Warner-Discovery-fusie?

door Vertigo

Eerder deze week werd de fusie tussen Warner Bros. en Discovery afgerond met een deal van 43 miljard dollar. De CEO van het gloednieuwe Warner Bros. Discovery, David Zaslav, en zijn team hebben blijkbaar onmiddellijk hun zinnen gezet op een gestroomlijnd DC-filmuniversum dat met het Marvel Cinematic Universe kan wedijveren. Die plannen zou reeds voelbaar kunnen zijn in films die als gedraaid zijn zoals The Flash en Batgirl.

Zaslav is naar verluidt op zoek naar een figuur zoals MCU-goeroe Kevin Feige en heeft voor die positie al verschillende figuren op het oog. Hij zou niet geïnteresseerd zijn in iemand die voor een creatief overzicht zorgt, maar eerder iemand willen met een zakelijke achtergrond, die ervoor zorgt dat alle departementen ‘harmonieus’ samenwerken.

Hoewel Aquaman en The Batman kaskrakers waren, stoort het Zaslav blijkbaar dat er cohesie mist. Bovendien zouden bepaalde populaire personages zoals Superman veel te weinig ingezet worden en bewijzen als Joker dan weer dat zelfs DC-nevenpersonages het nodige potentieel hebben.

Bron: Variety