Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

21.01.2022

Wordt 2022-Oscaruitreiking gepresenteerd door één of meerdere van deze sterren?

door Vertigo

Onlangs werd aangekondigd dat de Oscarceremonie van 2022 voor het eerst in vier jaar weer zal doorgaan met een presentator en nu wordt bericht dat de Academy of Motion Picture Arts and Sciences op zoek is naar meerdere presentatoren.

De Academy zou verschillende sterren benaderd hebben, maar lost voorlopig geen namen. Naar verluidt plant Will Packer, de kersverse producent van de Oscars, een show die als een gamechanger wordt beschreven.

Volgens de entertainmentnieuwssite Variety vallen er in elk geval al enkele namen af. Zo zou de Academy met Dwayne Johnson hebben gepraat, maar hij zou te druk bezig zijn. Hetzelfde geldt voor Kevin Hart, die oorspronkelijk in 2019 de uitreiking zou presenteren, maar opstapte na controverse rond enkele homofobe tweets.

Ook Jimmy Kimmel, de presentator van de 2017- en 2018-editie zou niet terugkeren, en Girls Trip-actrice Tiffany Haddish zou geen tijd hebben. Golden Globes-presentatrices Tina Fey en Amy Poehler zouden samen met actrice Maya Rudolph (Bridesmaids) wel nog kans maken.

Verder lijkt het door hun drukke agenda onwaarschijnlijk dat Spider-Man: No Way Home-sterren Tom Holland en Zendaya de show aan elkaar gaan praten. Tot slot zouden Steve Martin, Martin Short en Selena Gomez, de hoofdrolspelers van de reeks Only Murders in the Building, bovenaan de Academy’s verlanglijstje staan.

Bron: Variety