Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

11.01.2021

Worden na Morbius ook blockbusters als Black Widow en F9 opnieuw uitgesteld?

door Vertigo

Sony heeft de bioscooprelease van Morbius uitgesteld van midden maart naar begin oktober. De film draait rond het gelijknamige Marvel-personage (Jared Leto), een wetenschapper die verandert in een vampier.

Als het tempo van de toediening van het coronavaccin in de VS binnen de maand niet omhooggaat, wordt verwacht dat ook andere voorjaarsblockbusters als No Time to Die, A Quiet Place Part II, Black Widow en Fast & Furious 9 aka F9 opnieuw zullen uitgesteld worden.

No Time to Die en A Quiet Place Part II worden in de VS verdeeld door respectievelijk MGM en Paramount, die in tegenstelling tot Disney en Warner momenteel niet over een eigen streamingdienst beschikken.

Uitstel lijkt dus de enige optie, tenzij de films worden verkocht aan een streamingdienst. Hoewel Paramount The Trial of the Chicago 7 verkocht aan Netflix en Coming 2 America aan Amazon Prime, zouden er geen plannen zijn om A Quiet Place Part II te verkopen.

Volgens een gerucht zou Black Widow dan weer net als Raya and the Last Dragon tegelijkertijd in de bioscoop en tegen een meerprijs op Disney+ verschijnen.

Wat F9 betreft, zou Universal een beroep kunnen doen op zijn recente deal met de Amerikaanse bioscoopketens AMC en Cinemark om films sneller op video-on-demand uit te brengen. Die strategie zou echter voor dure films als F9 niet rendabel zijn.

Bron: Variety

Lees meer over: