Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

26.03.2020

Worden 2021-blockbusters uitgesteld door coronacrisis?

door Vertigo

Het lijkt erop dat de productie van een aantal blockbusters die gepland zijn voor 2021 zoals Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, Jurassic World: Dominion en The Batman langer zullen stilliggen dan de twee weken waar aanvankelijk over gesproken werd.

Volgens Variety hebben de meeste studio’s castleden op de hoogte gebracht dat het werk pas ten vroegste half mei zou hervat worden. Dat brengt mogelijk een pak problemen met zich mee.

Sterren als Chris Pratt (Jurassic World: Dominion), Dwayne Johnson en Ryan Reynolds (Red Notice) zijn namelijk drukbezet. Er wordt gehoopt dat zij de makers van hun volgende project kunnen overtuigen om hun startdatum te verschuiven.

Acteurs met bijrollen in uitgestelde projecten zullen echter mogelijk verstek laten gaan als ze een grotere rol hebben in hun volgende project. De studio’s zouden reeds op zoek zijn naar eventuele vervangers.

Films waarvan de opnames al een aantal weken aan de gang waren, zoals The Batman en The Matrix 4, halen heel misschien nog hun oorspronkelijke releasedatum.

Andere zoals Mission: Impossible 7, waarvan een groot deel in Italië zou gedraaid worden, en Uncharted, waarvan de shoot binnenkort zou beginnen, moeten misschien uitgesteld worden.

Ten slotte is Marvel Studios nog steeds van plan om in juni te beginnen met Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Momenteel zou men met de voorbereidingen bezig zijn.

Bron: Variety