Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

18.01.2018

Woody Allen reageert op dochters beschuldigingen van seksueel misbruik

door Vertigo

In de nasleep van de #MeToo-getuigenissen en de oprichting van decTime’s Up-beweging betuigden steeds meer sterren hun spijt over hun samenwerking met Woody Allen. Die wordt door zijn dochter, Dylan Farrow, namelijk beschuldigd van seksueel misbruik.

Recent herhaalde Farrow dat Allen haar misbruikte toen ze zeven jaar oud was. De regisseur heeft dat echter altijd ontkend. “Hij heeft al die tijd gelogen en doet dat nu nog,” zei Farrow daarover. “Ik vind het nog steeds moeilijk om hem te zien of te horen.”

Nu heeft Allen in een statement een zeldzame reactie gegeven op haar beschuldigingen: “Deze aantijgingen werden 25 jaar geleden al onderzocht door het ziekenhuis van Yale-New Haven en door de New York State Child Welfare. Die onderzoeken duurde maanden en verliepen onafhankelijk van elkaar. Ze concludeerden allebei dat er geen misbruik had plaatsgevonden. Volgens hun was het waarschijnlijker dat Dylans moeder haar had aangezet om dat verhaal te vertellen, aangezien we toen net door een vechtscheiding gingen.”

“Dylans oudere broer, Moses, zei eerder al dat hij daar getuige van was. Hij heeft gezien hoe hun moeder Dylan ervan probeerde te overtuigen dat ik een misbruiker was. Het lijkt erop dat ze daarin geslaagd is. Ik ben er dan ook van overtuigd dat Dylan echt gelooft in wat ze zegt, hoe spijtig dat ook is. Hoewel de familie Farrow de recente bewegingen gebruikt om hun beschuldigingen te herhalen, betekent dat niet dat ze plots waar zijn. Ik heb mijn dochter nooit misbruikt. Dat toonde het onderzoek een kwarteeuw geleden al aan.”

Bron: The Playlist

Lees meer over: