Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

17.09.2018

Woody Allens vrouw reageert voor het eerst op beschuldigingen seksueel misbruik

door Vertigo

Dylan Farrow, de geadopteerde dochter van Woody Allen en Mia Farrow, beschuldigt de regisser al geruimte tijd van seksueel misbruik. Door de #MeToo-beweging kwam het verhaal opnieuw onder de aandacht waardoor Dylan, haar broers Moses en Ronan en Allen reeds ruzie maakten in de pers.

Nu heeft ook Allens vrouw Soon-Yi Previn, zelf een adoptiekind van Mia Farrow en André Previn, zich gemengd in de discussie. “Wat Woody overkomt, is verontrustend en onrechtvaardig,” zei ze in een uitgebreid interview. “Mia heeft van #MeToo geprofiteerd om Dylan als een slachtoffer op te voeren. Nu krijgt een nieuwe generatie het verhaal te horen en dat zou niet mogen.”

“Mia was nooit vriendelijk of beleefd tegen mij,” vervolgde ze. “Ik heb geen enkele goeie herinnering aan haar. Aan de andere kant toonde Woody mij liefde en affectie en daarom ben ik bij haar weggelopen. Ik was niet achterlijk.”

Ronan Farrow heeft het interview met Previn ondertussen veroordeeld, onder meer omdat het afgenomen werd door een goeie vriendin van Allen. “Als broer en zoon ben ik boos,” zei hij. “Als journalist ben ik geshockeerd dat het stuk amper rekening houdt met de feiten, in strijd is met verklaringen van ooggetuigen en de woorden van mijn zus slechts gedeeltelijk weergeeft. Slachtoffers van mishandeling verdienen beter.”

“Ik ben Mia Farrow alles verschuldigd,” zei hij verder. “Ze is een toegewijde moeder die door het vuur is gegaan voor haar gezin. Dat heeft Woody Allen en zijn handlangers echter nooit tegengehouden om haar zwart te maken en de aandacht van Dylans beschuldigingen af te leiden.”

Ook Dylan Farrow reageerde verontwaardigd en zei dat het artikel bizarre leugens over haar moeder bevatte. “Ook wordt er niet gesproken over de officiële mogelijkheid dat Allen de dader was en dat hij in therapie was voor zijn ongezonde obsessie met mijn lichaam.”

“Niemand voert mij op als een slachtoffer,” voegde ze eraan toe. “Ik ben nog steeds een volwassen vrouw met geloofwaardige beschuldigingen en bewijzen. Al twintig jaar lang.”

Lees het volledige interview met Previn hier.

Bron: IndieWire, IndieWire