Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

28.01.2022

Woody Allen verdedigd door hoofdrolspelers recentste film

door Vertigo

Gina Gershon en Wallace Shawn, de hoofdrolspelers van Woody Allens recentste film Rifkin’s Festival, hebben uitgelegd waarom ze met de regisseur samenwerkten, hoewel hij door zijn adoptiedochter Dylan Farrow wordt beschuldigd van aanranding.

“Woody Allen is een genie,” zegt Gershon in een interview met de Amerikaanse tv-zender WGN News. “Niemand, inclusief de vermeende slachtoffers, heeft er baat bij dat geweldige artiesten verhinderd worden om te werken.”

“Als actrice heb ik me altijd al door Woody Allen laten inspireren,” vervolgt ze. “Ik was dus heel enthousiast om met hem samen te werken.”

Shawn gaat nog een stap verder en zegt dat hij Farrows beschuldigingen heeft bestudeerd en tot de conclusie is gekomen dat ze liegt.

“Ik denk dat Woody Allen onschuldig is,” zegt Shawn. “Het is onrechtvaardig dat we er zelfs maar over praten, hoewel dit soort ernstige aantijgingen uiteraard moeten onderzocht worden.”

“Iedereen heeft een eigenaardig privéleven, maar vindt het oké om over dat van sterren te speculeren,” vervolgt hij. Gershon voegt eraan toe dat de beschuldigingen tegen Allen niet andermans zaken zijn, maar een familiekwestie.

Bron: EW