Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

28.03.2021

Woody Allen ontkent beschuldigingen seksueel misbruik in zeldzaam tv-interview

door Vertigo

Woody Allen heeft in een zeldzaam tv-interview op de Amerikaanse zender CBS nogmaals ontkend dat hij zijn adoptiedochter Dylan Farrow seksueel misbruikt heeft.

Het incident zou op 4 augustus 1992 in het huis van Allens ex-vrouw Mia Farrow hebben plaatsgevonden, toen Allen en Farrow in een vechtscheiding verwikkeld waren.

Volgens Allen slaan de beschuldigingen nergens op en waren ze geen onderzoek waard. “Waarom zou een 57-jarige man die nog nooit van iets beschuldigd werd plots midden in een gevecht om de voogdij van zijn kinderen naar het huis van zijn ex rijden?” zegt hij.

“De leugens blijven de ronde doen, hoe belachelijk ze ook zijn,” vervolgt hij. “De mensen geloven nog steeds dat ik Dylan misbruikt heb of dat het op zijn minst mogelijjk is. Ik heb nooit iets met Dylan gedaan dat als misbruik zou kunnen beschouwd worden.”

Wat Allen betreft, heeft Dylan echter geen kwade bedoelingen. “Ze was altijd heel vriendelijk en volgens mij gelooft ze echt dat ik haar misbruikt heb. Ik denk niet dat ze het verzint of liegt.”

Allen en Farrow gingen uit elkaar nadat aan het licht kwam dat hij een relatie met haar adoptiedochter Soon-Yi Previn had. “Het was nooit onze bedoeling om iemand te kwetsen,” zegt Allen. “We zouden uiteindelijk hebben bekendgemaakt dat we een relatie hadden.”

“Mijn relatie met Soon-Yi voelde altijd heel natuurlijk aan,” zegt Allen, die nog steeds met Previn getrouwd is. “Ik heb me er nooit vragen bij gesteld omdat ze geleidelijk aan is ontstaan. Het is niet alsof we één keer zijn uitgeweest en ik haar gekust heb.”

Bron: IndieWire