Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

29.05.2020

Woody Allen hekelt Timothée Chalamet en andere acteurs de hem de rug toekeerden

door Vertigo

Toen de beschuldigingen dat Woody Allen zijn adoptiedochter Dylan Farrow seksueel heeft misbruikt door de #MeToo-beweging weer onder de aandacht kwamen, hebben zjin A Rainy Day in New York-acteurs Timothée Chalamet, Selena Gomez en Rebecca Hall zich van de regisseur gedistantieerd.

Dat vindt Allen naar eigen zeggen onnozel. “Acteurs zijn niet op de hoogte van de feiten en nemen een veilig standpunt in dat hen goed uitkomt,” zegt hij. “Wie is er nu niet tegen kindermisbruik? Zo zijn acteurs nu eenmaal. Zich van mij distantiëren was plots in, zoals kale eten.”

“Ik ga ervan uit dat veel mensen voor de rest van mijn leven gaan denken dat ik iemand seksueel heb misbruikt,” vervolgt hij. “Alles dat ik zeg, klinkt defensief en dus lijkt het mij beter om gewoon mijn ding te doen en te werken.”

Verder laat Allen zijn werk niet beïnvloeden door wat mensen over hem denken. “Het is al moeilijk genoeg om een grap te bedenken,” zegt hij. “Dat is het belangrijkste en de rest doet er niet toe.”

“Ik dacht dat men de beschuldigingen meteen zou weglachen en heb ze zelf nooit ernstig genomen,” vervolgt hij. “Het is alsof ik beticht zou worden van zes mensen te hebben vermoord met een machinegeweer.”

Allen vindt het vooral jammer dat hij door de beschuldigingen zijn kinderen niet heeft zien opgroeien. “Ik heb al ruim vijfentwintig jaar geen contact meer met hen en zij zijn opgevoed met het idee dat ik een monster ben,” zegt hij. “Uiteraard maakt dat mij kwaad.”

“Op profesioneel vlak heb ik echter geen hinder ondervonden,” vervolgt hij. “Het enige dat ik kan doen is hard werken en hopen dat de mensen vroeg of laat zullen bijdraaien. Als dat niet gebeurt, dan is dat maar zo. Er is erger onrecht in de wereld. Je leert ermee leven.”

Bron: IndieWire