Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

27.12.2020

Wonder Woman-threequel officieel aangekondigd

door Vertigo

Wonder Woman 1984 heeft het beste Amerikaanse box-office-debuut sinds het begin van de coronacrisis gescoord en nu plant Warner Bros. een derde deel in de reeks.

De threequel zal net als de eerste twee delen worden geregisseerd door Patty Jenkins en Gal Gadot zal opnieuw Diana Prince aka Wonder Woman vertolken.

Jenkins onthulde pas dat ze ideeën heeft voor twee films waarmee het verhaal van Wonder Woman zou worden afgerond. Vermoedelijk gaat het om de threequel en de geplande spin-off rond de Amazones.

“De films gaan over vrouwen die een verschil maken op een liefdevolle, pure en natuurlijke manier, zonder dat ze moeten veranderen wie ze zijn,” zei de regisseuse.

Afgelopen zomer vertelde Jenkins nog dat ze haar plannen voor Wonder Woman 3 on hold had gezet omdat het verhaal door de gebeurtenissen van dit jaar mogelijk niet meer actueel zou zijn. Sowieso wilde ze eerst de spin-off inblikken.

Later zaaide ze echter twijfel of ze de twee films zelf zou regisseren. Door de Warner Bros-beslissing om hun 2021-films tegelijkertijd in de bioscoop en op HBO Max uit te brengen, leek ze ook niet happig om nog met de studio in zee te gaan.

Sowieso heeft Jenkins ook nog de Star Wars-film Rogue Squadron, die in december 2023 de zalen haalt, en een Cleopatra-biopic met Gadot in de hoofdrol op haar programma staan.

Bron: Variety, The Playlist