Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

12.06.2017

Wonder Woman blijft wonderen verrichten aan de kassa 

door Vertigo

Voor de tweede week op rij staat Wonder Woman stevig aan de top van de Amerikaanse box office. De film bracht dit weekend 57,2 miljoen dollar op. Dat is een daling van 45 procent in vergelijking met vorig weekend, verbazingwekkend goed in vergelijking met andere superheldenfilms.

De totale opbrengst bedraagt nu 205 miljoen dollar. Een pak beter dan andere recente superheldenfilms als Suicide Squad en Batman v Superman: Dawn of Justice. Bovendien doet de film met Gal Gadot in de hoofdrol het ook bijzonder goed bij recensenten: op Rotten Tomatoes krijgt Wonder Woman een score van 93%.

“Dit overstijgt onze stoutste verwachtingen”, zegt Jeff Goldstein van Warner Bros. “Wonder Woman is echt een uniek personage. Regisseur Patty Jenkins heeft haar op een buitengewone manier naar het witte doek gebracht.”

The Mummy doet het daarentegen minder goed in de VS. De reboot met Tom Cruise bracht dit weekend 32,2 miljoen dollar op. Dat is bijzonder matig voor een film die de Dark Universe-franchise op gang moet trekken. De vorige Mummy-films deden het trouwens een pak beter. Het eerste deel met acteur Brendan Fraser uit 1999 bracht in z’n eerste weekend 43,1 miljoen dollar op, de sequel uit 2001 68,1 miljoen dollar.

Buiten Amerika scoort The Mummy wel beter, met een opbrengst van 141,8 miljoen dollar. “Toch hadden we graag betere cijfers gezien in de VS”, geeft Universal toe.

Bron: Variety