Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

12.02.2020

Wonder Woman 1984-regisseur en -cast openhartig over helden en slechteriken

door Vertigo

In Wonder Woman 1984 neemt de superheldin (Gal Gadot) het op tegen twee nieuwe vijanden, haar collegaBarbara Minerva aka Cheetah (Kristen Wigg) en de zakenman/goeroe Maxwell Lord (Pedro Pascal).

“Hoewel ze aanvankelijk bevriend is met Wonder Woman, is Cheetah jaloers op haar,” zegt regisseuse Patty Jenkins. “Aan de ene kant is ze warm, grappig, lief en interessant, maar aan de andere kant is ze in staat om iemand volledig anders te worden.”

Jenkins vergelijkt Wigg met Gene Hackman die Lex Luthor vertolkte in Richard Donners Superman. “Ze is een geweldige en grappige actrice. Ik beschouw haar niet als een vrouwelijke schurk, net zoals ik Wonder Woman niet als een vrouwelijke maar als een universele held beschouw.”

Maxwell Lord is dan weer een product van de jaren tachtig waarin de film zich afspeelt. “De mensen waren heel hebzuchtig,” zegt Pascal. “Maxwell Lord is daar het ultieme voorbeeld van.”

Wonder Woman wordt in haar strijd tegen Cheetah en Maxwell Lord bijgestaan door Steve Trevor (Chris Pine). Hij legde het loodje in de vorige film, maar keert op mysterieuze wijze terug.

“In het origineel speelde ik een soldaat getekend door de verdorvenheid van het menselijk ras,” zegt Pine. “In deze film ben ik veel blijer en onschuldiger. Ik ben Wonder Womans vriend, geliefde en bodyguard. Zij is Holmes en ik ben Watson.”

Volgens Jenkins kan Steve Trevor echter nog steeds zijn mannetje kan staan. “Hij is een soort Indiana Jones-figuur en Chris straalt die kwaliteit uit,” zegt ze. “Hij is warm, ontspannen en stelt vrouwen echt op prijs.”

Tot slot is ook Wonder Woman zelf veranderd. “In tegenstelling tot de eerste film begrijpt ze hoe de mensheid in elkaar zit,” zegt Gadot. “Ze heeft goddelijke krachten, maar een menselijk hart.”

Bekijk een aantal nieuwe stills en achter de schermen-beelden uit de film hieronder:

Bron: EW, EW