Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

31.03.2021

Wonder Woman 1984-actrice Connie Nielsen verklaart negatieve kritiek

door Vertigo

Patty Jenkins’ Wonder Woman 1984 is momenteel in België als digitale aankoop beschikbaar en actrice Connie Nielsen heeft teruggeblikt op de negatieve kritiek die de film bij zijn Amerikaanse release op 25 december 2020 over zich heen kreeg.

Volgens Nielsen, die in d film Wonder Womans moeder Hippolyta vertolkt, is de kritiek deels te wijten aan het feit dat de release van de Wonder Woman-sequel vier keer werd uitgesteld.

“Door het herhaaldelijke uitstel werd de film met een heel scherp oog bekeken en dat verdiende hij niet,” zegt Nielsen. “Bovendien worden sequels altijd met het origineel vergeleken.”

“Veel mensen uitten op bepaalde aspecten van de film kritiek in plaats van hem in zijn geheel te beschouwen,” vervolgt ze. “Wat mij betreft, klopt het totaalplaatje en is het een prachtige film.”

Nielsen noemt Jenkins’ Wonder Woman-visie heel dapper en belangrijk. “De manier waarop ze met de verwachtingen van het publiek speelt, zal echter niet iedereen bevallen,” zegt de actrice. “Ze zijn geconditioneerd dat superheldenfilms een bepaald patroon volgen.”

Bron: Den of Geek