Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

07.01.2018

Wonder Wheel-acteur David Krumholtz heeft spijt van samenwerking met Woody Allen

door Vertigo

De acteur David Krumholtz betuigde op Twitter zijn spijt over zijn samenwerking met Woody Allen aan Wonder Wheel. “Dat is een van mijn meest hartverscheurende fouten. We kunnen niet meer toestaan dat zo’n mannen ons vertegenwoordigen in de entertainmentindustrie, de politiek of op andere terreinen. Zij zijn geen echte mannen,” tweette hij.

https://twitter.com/mrDaveKrumholtz/status/949382267738185728

Allen wordt door zijn dochter Dylan Farrow beschuldigd van seksueel misbruik. Eerder betuigde ook The Tick-acteur Griffin Newman zijn spijt over zijn rolletje in Allens aankomende film A Rainy Day in New York.

Krumholtz gaf even later meer uitleg over zijn tweet in een interview: “Ik sta nog steeds voor 1000% percent achter mijn statement. Ik heb van Dylan Farrow genoeg bewijs gekregen over Allen. Zij bedankte me ook voor de tweet. Dat was heel lief van haar.”

“Ik denk dat het tijd is voor Allen om te stoppen met het maken van films over de relaties van oude mannen met jonge vrouwen,” ging de acteur verder. “Mensen willen dat niet meer zien en vrouwen zijn erdoor beledigd. Hun mening moet gehoord worden. Ik schaam me dat ik ervoor met hem heb samengewerkt, ook al wist ik wat er aan de hand was.”

“Ik ben als joodse jongen die opgegroeid in Queens, Allen was dus het perfecte idool voor mij. Nu ik terugkijk op de thema’s in zijn films, zie ik zoveel ongepaste dingen. Toch bestaat er geen twijfel over dat Allen een briljante filmmaker is, maar dat is geen excuus om zo’n verhalen te vertellen,” besloot Krumholtz.

Bron: IndieWire