Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

08.11.2016

Wist jij dat Benedict Cumberbatch een tweede rol speelde in Doctor Strange?

door Vertigo

Filmstudio en hitfabriek Marvel doet niks liever dan easter eggs verstoppen in zijn producties: subtiele verwijzingen naar andere films en verhaallijnen uit hun uitgebreide universum. Vaak zijn zulke referenties slechts zo kort op het scherm dat ze niet opvallen tijdens een eerste kijkbeurt.

Soms zijn ze ook behoorlijk in your face zoals in Marvels nieuwste Doctor Strange. Daarin blijkt Benedict Cumberbatch niet enkel de hoofdrol van Stephen Strange voor zijn rekening te hebben gehouden, maar vertolkte hij ook slechterik Dormammu.

Regisseur Scott Derrickson blijkt dat het idee voor de dubbelrol van Cumberbatch zelf kwam. Dormammu is namelijk een kosmisch wezen uit een andere dimensie dat eender welke vorm kan aannemen. Maar tijdens zijn confrontatie met Strange aan het einde van de film moest hij wel een gezicht krijgen, dus vroeg Cumberbatch aan de regisseur of hij niet model mocht staan, en zo geschiedde.

Derrickson vond het een interessant idee vermits hij zich Dormammu altijd had ingebeeld als een uitvergrote versie van Stephen Strange. De twee tegen elkaar uitspelen op het scherm zou dus voor extra spanning zorgen als Cumberbatch beide rollen vertolkte. De stem van Dormammu is schijnbaar wel ingesproken door een andere acteur, maar Derrickson kon even niet op zijn naam komen.

Bron: /Film