Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

04.04.2020

Willen Amerikanen dan toch massaal terugkeren naar de bioscoop?

door Vertigo

Onlangs bleek uit een peiling naar het geplande uitgaansgedrag van mensen na de coronacrisis dat de meeste Amerikanen niet happig zijn om terug te keren naar de bioscoop.

Uit een poll bij bioscoopgangers van het onderzoeksbureau EDO, waarvan Edward Norton een medeoprichter is, blijkt echter het omgekeerde.

Van de 6.800 ondervraagden antwoordde zeventig procent dat ze waarschijnlijk opnieuw naar de bioscoop zullen gaan en vijfenveertig procent acht het heel waarschijnlijk.

Twintig procent van de ondervraagden zullen erbij zijn op dag één, maar verder zijn de bioscoopgangers van plan om een paar dagen (vierentwintig procent), weken (vijfenveertig procent) of maanden (elf procent) te wachten.

Zolang de zalen gesloten zijn, grijpt ongeveer vijfenvijftig procent sneller naar video-on-demand en kijkt vijfentachtig procent meer naar series en films.

Tot slot namen ook heel wat mensen een abonnement op een streamingdienst of betaalzender met Disney+ als populairste optie (29 procent), gevolgd door Hulu, Amazon Prime, Netfix, HBO Now, Starz en Showtime.

Bron: Deadline