Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

23.05.2019

Willem Dafoe over gespannen relatie met Lighthouse-collega Robert Pattinson

door Vertigo

Robert Eggers’ The Witch-opvolger The Lighthouse is een hit in Cannes en dat heeft volgens acteur Willem Dafoe deels te maken met de spanningen tussen hem en zijn tegenspeler Robert Pattinson.

De opnames van de film waren namelijk allesbehalve een pretje dankzij het ellendige weer en daardoor kregen Dafoe en Pattinson niet de kans om elkaar beter te leren kennen.

“Er is geen vijandigheid tussen ons,” zei Dafoe, “en geen van ons twee deed aan method acting. Het was hard werk en op vrije momenten zocht je gewoon dekking tegen de regen.”

Volgens Dafoe was het echter een voordeel dat hij en Pattinson niet dichter naar elkaar toegroeiden. “We zijn qua persoonlijkheid en methodes heel verschillend,” zei hij, “en dat werd weerspiegeld in de personages. Als het echt problematisch was geweest, had Rob wel iets ondernomen, maar hij hield van de spanning en de verschillen.”

Pattinson is momenteel in de running voor de hoofdrol in Matt Reeves’ The Batman en volgens Dafoe heeft hij alvast één kenmerk dat in zijn voordeel speelt: “Hij heeft een stevige kin en dat hoort er bij. Stel je voor dat iemand met een zwakke kin Batman speelt. Ik dacht het niet.”

Bron: The Playlist