Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

08.01.2022

Willem Dafoe openhartig over Spider-Man-comeback en -make-over

door Vertigo

Willem Dafoe maakte een comeback als Norman Osborn alias Green Goblin in Spider-Man: No Way Home en heeft uitgelegd waarom de slechterik een make-over kreeg.

Dafoe’s originele look in Sam Raimi’s Spider-Man kreeg veel kritiek en werd door de legendarische recensent Roger Ebert ‘een hoogtechnologische action-figure met een mond die niet beweegt’ genoemd.

“Ik was er me van bewust dat er kritiek kwam op het Green Goblin-masker, genoeg om het aan te passen,” zegt Dafoe. “Zelf had ik er niet bij stil gestaan, omdat ik niet bewust acteer met mijn gezicht. Ik acteer met mijn hart en mijn gezicht volgt. Het drukt gewoon uit hoe ik me voel.”

De acteur twijfelde aanvankelijk om opnieuw in de huid van Green Goblin te kruipen. “Toen producent Amy Pascal en regisseur Jon Watts me opbelden om mijn terugkeer te pitchen, dacht ik dat ze gek waren,” zegt hij.

“Ik was niet geïnteresseerd in een cameo of een knipoog, maar wilde een belangrijke rol spelen,” vervolgt hij. “Daarnaast wilde ik betrokken zijn bij actiescènes. Die vind ik namelijk heel leuk en ze zijn de enige manier om het personage duidelijk te schetsen.”

Bron: Variety