Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

30.03.2022

Will Smiths Oscars 2022-klap blijft uiteenlopende reacties losweken: van mooiste ooit tot crimineel

door Vertigo

Het Oscars 2022-incident waarbij Will Smith Chris Rock een klap gaf nadat die een mop had gemaakt over Smiths echtgenote Jada Pinkett Smith blijft de meest uiteenlopende reacties uitlokken.

Actrice en komiek Tiffany Haddish (Girls Trip, The Card Counter) vond Smiths daad “het mooiste ooit” en zei: “Ik zag een zwarte man opkomen voor zijn echtgenote en dat betekende zoveel voor mij. Als een vrouw, die onbeschermd is geweest, dat er dan iemand zegt ‘Hou je mond over mijn vrouw, laat mijn vrouw met rust’, dat is wat een echtgenoot wordt verondersteld te doen, toch? Het deed mij geloven dat er nog mannen zijn die om hun vrouwen geven.”

Oscarwinnaar en voormalig Oscarpresentator Whoopi Goldberg vond dan weer dat Smith overreageerde, maar toont ook begrip: “Ik zou ook wel wat geïrriteerd zijn. Ik denk dat hij er gewoon genoeg van had. ‘Hou er toch mee op.’ En dan ook nog al die druk van de kans dat je gaat winnen. Niet iedereen gedraagt zich onder druk zoals we zouden willen. Sommige mensen slaan gewoon door. Hij is doorgeslagen. Het enige wat ik weet is dat je soms tot op een punt komt dat je je misdraagt. Dat heb ik zelf ook al gedaan.”

Een aantal andere filmfiguren deelden hun mening op Twitter:

 

 

Judd Apatow tweet

Bronnen: IndieWire, IndieWire