Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

03.01.2019

Will Poulter neemt Twitter-pauze na kritiek op Black Mirror: Bandersnatch

door Vertigo

Netflix’ Black Mirror: Bandersnatch kreeg uiteenlopende reacties op sociale media en dat is acteur Will Poulter te veel geworden. Hij speelde gameontwerper Colin Ritman in de interactieve film en kondigde aan dat hij een Twitter-pauze neemt.

“Bedankt aan iedereen die Bandersnatch heeft bekeken en gereageerd heeft op het materiaal dat we hebben gemaakt,” zei hij in een afscheidsbericht. “Ik sta open voor alle soorten kritiek en ben blij dat velen onder jullie genoten hebben van ons harde werk.”

“Het is belangrijk om evenwichtig om te springen met sociale media,” zei hij, “te genieten van de positieve dingen en de negatieve te ontwijken. Ik ben het evenwicht al een tijdje kwijt en met het oog op mijn mentale gezondheid moet ik de zaken anders aanpakken.”

Poulter beloofde zijn account te behouden om reclame te maken voor liefdadigheidsinitiatieven, waaronder een anti-pestcampagne. “Beschouw het als een alternatieve route,” zei hij.

De acteur kreeg de steun van Star Wars-ster John Boyega, die zelf al in aanvaring kwam met toxische fans na de release van The Last Jedi. “Dat is beste oplossing,” zei hij. “Goed gedaan.”

Bron: IndieWire