Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

04.04.2018

Will Ferrell vraagt Joaquin Phoenix of hij een ‘little bitch’ is in hilarisch interview

door Vertigo

Will Ferrell heeft op 14 februari een interview gedaan met mediaschuwe hoofdrolspeler Joaquin Phoenix. De twee acteurs hadden het ondermeer over Gus Van Sant met wie Phoenix recent Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot maakte en Ferrell hoopt te mogen samenwerken. “Ik heb alles wat hij heeft gemaakt graag gezien,” zegt Ferrell, “en het is een toffe gast.”

Verder stelde Ferrell de vragen. Als ijsbreker vroeg hij of Phoenix plannen had voor Valentijn. “Wat is Valentijn?” vroeg Phoenix, waar Ferrell in onvervalste stijl op antwoordde: “Het is een feestdag waarop je je geliefden in de bloemetjes zet. Kinderen maken kaartjes voor elkaar en sommigen negeren het volledig.”

Ferrell stelde ook ernstige vragen, zoals hoe het komt dat Phoenix’ zo veel uiteenlopende rollen heeft gespeeld. “Dat komt omdat ik in eerste instantie altijd heel hard aan iets wil meewerken en er dan kort erna zo veel mogelijk afstand van wil nemen, om uiteindelijk te proberen om het niet te moeten doen.”

Phoenix sprak ook openlijk over zijn afkeer voor persconferenties en interviews. “De ene journalist is altijd kwaad op mij omdat ik te serieus ben en de andere omdat ik geen echt antwoord geef op een vraag. Ik ben op zo’n moment ook te veel met mijzelf bezig.”

Ferrell hield het voor de rest luchtig met de vraag of Phoenix M. Night Shyamalan op de set van Signs ooit ‘M. Night Shyamalamadingdong’ had genoemd (“Nee.”) en of hij net zoals zijn personage in Gladiator soms een ‘little bitch’ is. “Zeker,” antwoordde Phoenix.

Het volledige interview kan je hier lezen.

Bron: IndieWire