Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

23.06.2017

Wat weten we al over Jurassic World: Fallen Kingdom?

door Vertigo

We zijn ondertussen nog maar een jaar verwijderd van de bioscooprelease van de sequel op Jurassic World, maar met de release van een eerste teaserposter en de volledige titel stijgt de dinokoorts opnieuw ten top. We zetten alles wat we al weten op een rij!

Wat wordt de titel?

Dat weten we sinds kort: de sequel zal Jurassic World: Fallen Kingdom heten, met als tagline ‘Life finds a way’. De poster ziet er als volgt uit:

Wie speelt er mee?

Zowel Chris Pratt als Bryce Dallas Howard zijn terug van de partij. Jeff Goldblum keert terug als Dr. Ian Malcolm en er zijn al hints geweest dat ook B.D. Wong  opnieuw zal opduiken als Dr. Henry Wu. De cast bestaat voor de rest uit nieuwe namen als Ted Levine, Rafe Spall, Toby Jones en Geraldine Chaplin.

Wie regisseert?

J.A. Bayona neemt de regie over van Colin Trevorrow die de vorige film voor zijn rekening nam. Trevorrow blijft wel producer van de film. De cast heeft alvast alle vertrouwen in Bayona. Chris Pratt noemde hem een “opmerkelijke filmmaker”  en ook op Goldblum heeft hij een goeie indruk nagelaten.

Welke look krijgt de filù mee?

Het enige beeld dat tot nu toe is vrijgegeven, staat op op de Twitteraccount van Bayona. Er staat een jong meisje op dat in een museumnaar een dinosaurusskelet staart. In 2015 liet Trevorrow zich al ontvallen dat het verhaal zich niet persé op het eiland gaat afspelen. De opnames vonden plaats op Hawaii en in het Verenigd Koninkrijk.

Welke sfeer gaat de film uitademen?

Er is nog maar heel weinig geweten over de plot, maar de toon zal donkerder zijn dan die van zijn voorganger. Bayona vergeleek de film met andere tweede delen: “Hij wordt donkerder en enger dan de vorige. Het is het tweede deel uit een trilogie en die zijn altijd donkerder, kijk maar naar The Empire Strikes Back of The Wrath of Khan.”

Het nieuwe duistere element zou te maken hebben met dierenmishandeling aldus Trevorrow: “De dino’s staan symbool voor dieren en wat die andaag soms moeten verduren: mishandeling, medische experimenten,  gevangenschap, dieren die als wapens ingezet worden, noem maar op.”

Over wat gaat de plot?

Die info wordt angstvallig verborgen gehouden, maar er werden al hints zijn gegeven. Het vertrek van Dr. Wu met enkele eieren in Jurassic World werd door Trevorrow als belangrijk aangeduid: “In de film zegt hij dat ze niet de enig zullen blijven die dinosauriërs kunnen maken.  Ik vind dat een interessant idee dat we kunnen gebruiken om onze dinowereld verder uit te breiden.

Hij stuurde ook een foto de wereld in met enkele eieren erop afgebeeld, waarschijnlijk degene die Dr. Wu meenam. De kans bestaat dus dat er dinosaurussen buiten de tropische eilanden terecht gaan komen.

Bron: EW