Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

30.03.2020

Werkloze Duitse crewleden The Matrix 4 en Uncharted eisen financiële steun

door Vertigo

Honderden onafhankelijke Duitse crewleden van de vierde Matrix-film en de gameverfilming Uncharted hebben de handen in elkaar geslagen en dreigen met een rechtszaak tegen de Duitse Studio Babelsberg.

Beide producties zullen deels in Duitsland gedraaid worden en de crew was volopig bezig met de voorbereidingen toen respectievelijk Warner Bros. en Sony er tijdelijk de stekker uittrokken door de coronacrisis.

Volgens Studio Babelsberg-CEO Charlie Woebcken was het onmogelijk om in te schatten wanneer de opnames uiteindelijk van start zouden gaan en werden daarom alle contracten met onafhankelijke crewleden stopgezet.

“We staan constant in contact met de getroffen crewleden en onze partners in de VS en doen er alles aan om een oplossing te vinden,” vervolgt hij. “Zoals alle bedrijven in de globale filmsector zijn ook wij getroffen.”

Mogelijk komen de werkloze crewleden in aanmerking voor een noodfonds van 55 miljard dollar dat de Duitse overheid oprichtte voor zelfstandigen als kleine bedrijven.

Bron: IndieWire