Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

02.05.2022

WERELDPRIMEUR: Vertigo publiceert als eerste interview met David Cronenberg over Crimes of the Future

door Vertigo

Het mei-nummer van Vertigo staat jaarlijks – als corona het toelaat – in het teken van het filmfestival van Cannes. Dat is ook in 2022 het geval. Een van de meest geanticipeerde films op het programma is Crimes of the Future van David Cronenberg.

Omdat we de kans kregen om de cultregisseur reeds weken voor het startschot van het cinemafestijn in de Franse badstad te interviewen over zijn comebackfilm, was onze keuze om het scifi-/horrordrama op de cover te zetten snel gemaakt.

“Het was in de eerste plaats een grote eer om dankzij de Belgische verdeler The Searchers als een van de eerste Cronenberg te mogen spreken over wat sowieso een van de controversieelste films van Cannes zal worden,” aldus Vertigo-hoofdredacteur Steven Tuffin.

“Daarnaast is het best spannend om tijdens de opmaak van het nieuwe nummer te merken dat Vertigo het allereerste magazine is dat uitpakt met een coverstory over Crimes of the Future,” vervolgt Tuffin. “Vandaar dat de print-editie van #72 enkele exclusieve stills bevat, die pas later online en elders te zien zullen zijn.”