Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

22.08.2021

Werd Neill Blomkamps Alien-film afgevoerd nadat Ridley Scott Chappie zag?

door Vertigo

Neill Blomkamp (District 9, Elysium) zei onlangs dat zijn geplande Alien-film met Sigourney Weaver werd geschrapt omdat hij en 20th Century Fox niet op dezelfde golflengte zaten. Nu heeft hij gesuggereerd dat Alien– en Prometheus-regisseur Ridley Scott, die als producent zou optreden, ervoor iets tussen zat.

“Het is mogelijk dat Ridley mijn film Chappie heeft gezien en me ongeschikt vond om een Alien-film te regisseren,” zegt Blomkamp en voegt eraan toe dat hij daardoor alle projecten gebaseerd op bestaande franchises heeft afgezworen. Nochtans beweerde hij onlangs dat hij daar altijd voor openstaat.

Chappie gaat over een politierobot die gekidnapt wordt door gangsters en menselijke trekken begint te krijgen. De film kreeg overwegend negatieve recensies, maar Weaver nam het ervoor op.

Blomkamp vindt het ook jammer voor haar dat zijn Alien-film in het water viel. Het verhaal zou zich na Alien en Aliens afspelen en de gebeurtenissen van Alien³ en Alien: Resurrection negeren.

“Sigourney vond mijn ideeën heel goed,” zegt Blomkamp. “Volgens mij hadden we de kans om nog een film te maken met Sigourney die meer aan de verwachtingen van Aliens-fans zoals ik voldeed. Ik dacht dat het publiek daarop zat te wachten en dus vind ik het vreemd. Fox zou namelijk nooit geld laten liggen.”

Sinds het project geschrapt werd, heeft Blomkamp niet meer met Scott gesproken. “Ik ga niet twee jaar aan een film werken en dan ineens alles kwijt zijn om daarna samen wat pintjes te gaan drinken,” zegt Blomkamp. “Net daarom wil niet meer aan bestaande franchises werken.”

Bron: Collider