Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

01.08.2020

Werd Bryan Singers vermeend seksueel misbruik jarenlang door de vingers gezien?

door Vertigo

Hoewel Bryan Singer beschuldigd werd van minderjarigen uit de kleren te laten gaan tijdens de opnames van zijn film Apt Pupil, ging 20th Century Fox met hem in zee voor X-Men.

Ook op de set van de superheldenfilm zou Singer zich volgens een onthullend stuk van de entertainmentnieuwssite The Hollywood Reporter echter onprofessioneel hebben gedragen.

Zo zou hij telkens andere jonge mannen hebben meegebracht naar scriptvergaderingen. Bovendien castte hij ook vooral jonge mannen, waaronder minderjarigen, als nevenpersonages en figuranten en beweren sommigen dat hij hen rollen aanbood in ruil voor seks.

Eén van de kleinere rollen, die van de mutant Pyro, ging naar de achttienjarige en onervaren Alex Burton. Hij beschuldige drie van Singers vrienden en zakenpartners bij Digital Entertainment Venture, een soort voorloper op YouTube, van aanranding tijdens de opnames van X-Men.

Burton werd voor de sequel vervangen oor Aaron Stanford, zogezegd omdat hij niet goed genoeg was en er niet oud genoeg uitzag, en speelde nooit meer in een Hollywoodproject mee.

Singer werd na het succes van X-Men echter teruggevraagd voor de sequel en zou nog twee delen in de reeks regisseren, terwijl de beschuldigingen zich opstapelden.

Uiteindelijk werd Singer door Fox ontslagen als de regisseur van Bohemian Rhapsody omdat hij te vaak afwezig was op de set. Kort daarop werd hij na een nieuwe reeks beschuldigingen in het zog van de #MeToo-beweging ook ontslaan als regisseur van de comicverfilming Red Sonja.

Bron: THR