Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

13.07.2019

Werd arthousekanjer Andrea Arnold buitenspel gezet voor Big Little Lies?

door Vertigo

Oorspronkelijk zou regisseur Jean-Marc Vallée (Dallas Buyers Club) na het eerste ook het tweede seizoen van de meervoudige Emmywinnaar Big Little Lies inblikken. Omdat hij bezig was met Sharp Objects, een andere HBO-reeks, werd hij vervangen door Andrea Arnold (American Honey) wiens stijl op de zijne zou lijjken.

Zij zou de creatieve controle over de reeks hebben gekregen en door actrices Nicole Kidman en Reese Witherspoon zijn geprezen. Nu wordt echter gezegd dat ze na de opnames buitenspel werd gezet en executive producer Vallée terugkeerde om haar afleveringen meer op de zijne te doen lijken. Dat zou ook altijd de bedoeling zijn geweest.

Volgens de schrijver en producent David E. Kelley was het namelijk belangrijker om één bepaalde stijl te hanteren in plaats van elke regisseur zijn zin te laten doen. Hij zou echter zelf amper aanwezig geweest zijn op de set en Arnold geen visuele gids hebben gegeven waar ze zich aan moest houden. Ook zou Vallée nooit met haar hebben overlegd.

Bovendien zou Arnold met lede ogen hebben toegekeken hoe er reshoots plaatsvonden waarover Vallée het laatste woord had. Later zou haar werk verknipt zijn in de montagekamer zonder dat ze van iets op de hoogte was. De regisseuse zou bijgevolg in zak en as zitten, maar volgens HBO is er niks aan de hand.

“Zonder Andrea Arnold zou er geen tweede seizoen van Big Little Lies zijn,” schreef de zender in een statement. “Wij en de producenten zijn heel trots op haar werk, maar zoals bij elke tv-project werken de executive producers samen en wat ons betreft, spreekt het eindresultaat voor zichzelf.”

Het tweede seizoen van Big Little Lies kreeg echter kritiek omdat het onevenwichtIg zou aanvoelen en sommige scènes slecht gemonteerd zouden zijn.

Bron: Dark Horizons, IndieWire