Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

25.06.2021

#WeLoveCinema-campagne van het VAF uit de startblokken

door Vertigo

Onder de noemer #WeLoveCinema gaat vandaag een campagne van start die Vlamingen en Brusselaars de komende weken opnieuw volop zin moet geven om films in de bioscoop te ontdekken én beleven. De actie van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) komt er op vraag en met de steun van de filmsector en is mogelijk gemaakt met middelen van het Relanceplan voor de Audiovisuele Sector van de Vlaamse regering.

“Na vele lange en moeilijke maanden voor zowel de uitbaters als voor de consumenten, zal het opnieuw genieten worden van de vele schitterende Vlaamse en internationale films in de bioscopen”, laat minister-president en Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon in een reactie weten. “Ik ben ervan overtuigd dat de bioscoopuitbaters de bezoekers in de meest veilige omstandigheden en met open armen zullen ontvangen. Nu het terug mag, beste Vlamingen, geniet (met maatregelen) van uw favoriete film!”

De WeLoveCinema-campagne loopt tot en met zondag 11 juli. Centraal staat de onderstaande spot:

Voor het maken van de spot verleenden vele mensen uit het filmberoep hun enthousiaste medewerking. Regisseur Lieven Van Baelen, die later dit jaar zijn speelfilmdebuut Rookievoorstelt, maakte de spot voor productiehuis Czar. Alain Dessauvage, die ook meewerkte aan La Civil (Officiële Selectie Cannes 2021) en Girl (Officiële Selectie Cannes 2018), tekende voor de montage. De muziek is van Hannes De Maeyer (Black, The Racer, Professor T.). Saar-Niragire De Groof (Red Light, Leef, Cold Courage) is het centrale gezicht van de spot, naast andere bekende acteurs en actrices als Julia Brown (Muidhond). Veerle Baetens sprak de voice-over in.

De WeLoveCinema-spot is een liefdesverklaring aan de bioscoop. Bedoeling is dat deze een brede verspreiding krijgt op sociale media, met een warme uitnodiging aan bekende en minder bekende Vlamingen en Brusselaars met foto’s, video’s en andere posts massaal hun liefde en zin voor de cinema te uiten, met de hashtag #WeLoveCinema.

De campagne wordt ondersteund met een wedstrijd waar duotickets kunnen worden gewonnen voor cinema’s in Vlaanderen en Brussel.

Lees meer over: