Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

27.02.2018

Disney heeft grootse plannen met streamingdienst, Netflix belooft flinke groei

door Vertigo

Disney-CEO Bob Iger heeft wat meer uitleg gegeven over zijn plannen met de aankomende streamingdienst van Disney. Die zal eind 2019 gelanceerd worden en zowel films als series bevatten van de franchises die de studio bezit.

Volgens Iger is de tijd rijp voor een eigen streamingdienst omdat de verandering van het televisielandschap “sneller gebeurt en een grotere impact heeft dan we ooit konden verwachten”. Daarom is het cruciaal dat de studio “deel uitmaakt van de industrie die voor die verscheuring zorgt”.

De studio is van plan om elk jaar vier of vijf nieuwe films en evenveel series op het platform uit te brengen. “We zullen echter een beter zicht op onze mogelijkheden hebben wanneer de overname van Fox rond is,” voegt Iger eraan toe.

Netflix is het op zijn beurt niet van plan om het rustiger aan te doen. De streamingdienst zal in 2018 maar liefst 8 miljard aan eigen producties spenderen en wil rond de 700 Netfilx originals uitbrengen. Het is niet duidelijk hoeveel daarvan films zullen zijn, maar er zou alvast een 80-tal van buiten de VS komen.

“Laten we meer content blijven toevoegen. Het werkt en doet ons groeien,” licht CFO David Wells toe. “Er is geen magische grens om te bepalen wanneer je net genoeg of teveel eigen producties maakt.” De streamingdienst zal ook meer geld vrijmaken voor de marketing van zijn producties en verhoogt het budget daarvoor van 1,3 miljard dollar naar 2 miljard.

Volgens de recentste cijfers heeft de streamingdienst wereldwijd 118 miljoen gebruikers.

Bron: Dark Horizons, Dark Horizons

Lees meer over: