Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

27.12.2016

Welke acteur heeft de meeste sterfscènes?

door Marlies Hamal

Over Lord of the Rings-acteur Sean Bean wordt wel eens lacherig gezegd dat hij sterft in zo goed als alle films waar hij in meespeelt. Maar is hij effectief de sterfscène-recordhouder? De website Nerdist ging op onderzoek en stelde de volgende grafiek op met de 39 acteurs en actrices die het vaakst het loodje legden:

Which Actor Dies the Most On Screen

Hoewel Sean Bean het niet slecht doet, wordt hij verslagen door de legendarische horroracteurs Vincent Price en Bela Lugosi. De absolute winnaar blijkt John Hurt: sinds hij begon met acteren in 1962 stierf hij maar liefst 43 keer. Een van de meest memorabele momenten was in Alien, toen er baby-alien uit zijn borstkas kwam.

Dat Sean Bean erg vaak sterft, is echter wel waar: de acteur verscheen in meer dan 70 films en stierf in ongeveer een derde daarvan. Relatief gezien staat Bean daarmee op een gedeelde eerste plaats met Lugosi. John Hurt komt in dat geval op een derde plaats: hij speelde in meer films mee dan Sean Bean, maar stierf minder vaak. Nog wat meer films met een sterfscène in het script, en dan kan Sean Bean misschien ooit toch de recordhouder worden.

Bron: /Film

Lees meer over: