Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

02.10.2019

Wedstrijd World Soundtrack Awards 2019

door Vertigo

De World Soundtrack Awards, de belangrijkste internationale filmmuziekprijzen, worden sinds 2001 jaarlijks uitgereikt op het World Soundtrack Awards Gala & Concert tijdens Film Fest Gent. Dit jaar vindt de uitreiking plaats op vrijdag 18 oktober in Capitole in Gent. Naar traditie zal alle muziek uitgevoerd worden door het Brussels Philharmonic, onder leiding van Dirk Brossé.

Centrale gast van de avond is de tweevoudig Oscargenomineerde Amerikaanse componist Marco Beltrami, bekend om zijn unieke samenwerkingen met iconische filmmakers als Kathryn Bigelow (The Hurt Locker), James Mangold (3:10 to Yuma), Wes Craven (Red Eye), Guillermo Del Toro (Hellboy) en Bertrand Tavernier (In the Electric Mist). Vorig jaar schreef hij ook nog de soundtrack voor A Quiet Place.

Film Fest Gent plaatst daarnaast ook de impressionante carrière van de Poolse componist Krzysztof Penderecki in de kijker tijdens het World Soundtrack Awards Gala. Zijn composities werden onder meer gebruikt in The Exorcist, The Shining, Children of Men en Shutter Island. Penderecki ontvangt de World Soundtrack Lifetime Achievement Award. Tot slot zal ook de vader van de Belgische filmmuziek Frédéric Devreese die avond gevierd worden met een live uitvoering van zijn muziek voor films als Un soir, un train en Benvenuta.

Ben jij ook zo benieuwd wie dit jaar de World Soundtrack Awards in de wacht zal slepen? Doe mee met deze wedstrijd en verover een duoticket voor deze onvergetelijke avond.

Vergeet ons zeker ook niet te volgen op FacebookTwitter en Instagram, en je enthousiasme over deze wedstrijd te uiten op deze kanalen met de hashtag #Vertigo4Life.

Alle prijzen zijn weggegeven. Aan degenen met minder geluk: volgende keer maak je opnieuw kans!