Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

26.03.2016

Wat is Valerian and the City of a Thousand Planets?

door Jimmy Van der Velde

Deze week werden de eerste foto’s van Valerian and the City of a Thousand Planets van de Franse The Fifth Element– en Lucy-regisseur Luc Besson vrijgegeven. Op de beelden zien we onder andere Life-acteur Dane DeHaan en Suicide Squad-lid Cara Delevingne in rare pakjes en vreemde poses. Welke informatie is er tot nu toe al bekend over dit ambitieuze project?

– De film is gebaseerd op de Franse stripreeks Valérian and Laureline, die voor het eerst werd gepubliceerd in 1967.

– Het verhaal speelt zich af in de 28e eeuw. Delevingne en DeHaan spelen twee speciale agenten die door de ruimte en de tijd reizen om de mensheid te beschermen. In de scifi-prent worden ze naar de intergalactische metropool Alpha gestuurd, waar ontelbare buitenaardse rassen samenleven. Maar het gevaar ligt er op de loer.

– DeHaan speelt Valerian, een klassieke held die moed en kracht aan de dag legt en steeds de orders van zijn oversten volgt. Hij heeft een boontje voor zijn vrouwelijke partner, die de boot afhoudt.

valerian2

– Delevingne vertolkt Laureline, een zeer intelligente dame die vastberaden en onafhankelijk is. Ze beschikt daarnaast ook over een flinke dosis sexappeal.

– De opnames zijn begonnen op 5 januari 2016 en zijn momenteel nog aan de gang in de opnamestudio’s van Cité du Cinema in Parijs.

– DeHaan en Delevingne zijn niet de enige bekende koppen in de film. Ook John Goodman, Ethan Hawke, Rihanna, Clive Owen en Rutger Hauer maken deel uit van de cast.

– De film draait vanaf juli 2017 in de bioscoop.

@TheJimeister