Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

27.12.2017

Wat we niet moeten verwachten van Jurassic World: Fallen Kingdom

door Vertigo

Jurassic World: Fallen Kingdom komt volgende zomer in de zalen. Voor de sequel gaf Colin Trevorrow de regiestoel door aan J.A. Bayona, maar bleef hij wel als scenarist en producent bij de blockbuster betrokken. Tijdens een persbabbel gaf hij wat meer uitleg over de film.

“Volgens mij gaan de Jurassic World-films over hebzucht. In de eerste film werd getoond wat voor een vreselijke dingen mensen doen voor geld. De sequel draait meer rond de verantwoordelijkheid die wij dragen tegenover de beesten die we uit hebzucht hebben gecreëerd. Al zullen ook nu weer de donkere instincten van de mens opduiken wanneer er geld op het spel komt te staan.”

Fans wezen er al op dat de plot veel gelijkenissen vertoont met dat van Jurassic Park: The Lost World, het tweede luik van de originele trilogie. In beide films moeten de hoofdpersonages de dinosauriërs redden. Treverrow ontkent echter dat de film veel op The Lost World zal lijken: “Op het eerste gezicht lijkt dat misschien zo, maar wij gaan een heel andere richting uit dan iedereen verwacht. De kern van het verhaal is nog niet te zien in de trailer.”

De scenarist-producent vertelde ook dat er al aan een volgende film wordt gedacht: “Ik wist van in het begin waar ik naar toe wilde met deze films. Toen ik de eerste film aan Steven Spielberg pitchte, zei ik erbij dat die slechts het begin was. Ik vertelde hem ook meteen wat ik in gedachten had voor het midden en het einde. Volgens mij is dat de juiste benadering van een trilogie, zo zorg je ervoor dat de mensen geïnteresseerd blijven. Je moet daar goed over nadenken.”

Bron: /Film