Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

31.03.2014

We Are the Best!

door Ruben Nollet

Een voorstad van Stockholm, 1982. Punk is officieel dood, maar voor de dertienjarige vriendinnen Bobo en Klara leeft het genre verder. Meer nog: ze willen zelf een punkbandje beginnen. Alleen missen ze daarvoor het nodige talent en de instrumenten. Toch tot Hedvig erbij komt en alles mogelijk lijkt.

We Are the Best! volgt in grote lijnen de paden die je verwacht van een film over een jeugdig muziekgroepje, van de enthousiaste begintijd over de seksistische reacties tot het interne gekibbel. Jammer dat regisseur Lukas Moodysson de spontane charme van zijn eerste twee films, moderne klassieker Fucking Åmål en bitterzoete komedie Together, niet helemaal kan reproduceren. Toch is het fijn om te zien dat hij de gevoelswereld van tienermeisjes nog steeds met veel gevoel voor detail op het scherm kan weergeven. Bovendien mogen de drie jonge hoofdactrices zichzelf stuk voor stuk een ontdekking noemen.

»  KLAP
Heb je als tiener ooit het gevoel gehad dat de hele wereld tegen je was? Dan is We Are the Best! iets voor jou. Echt gebeurd, vaak aanstekelijk en gezegend met drie doodschattige hoofdactrices. De dosis Zweedse eighties-punk krijg je er gratis bij.

Regie Lukas Moodysson
Cast Mira Barkhammar, Mira Grosin, Liv Lemoyne
Speelduur 1u42
Vanaf 2 april in de bioscoop

@RubenNollet