Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

13.01.2018

Wat vindt Daniel Radcliffe van aanwezigheid Johnny Depp in Fantastic Beasts-sequel?

door Vertigo

Een tijdje geleden ontstond er controverse rond de casting van Johnny Depp in Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald. Hoewel hij door zijn ex-vrouw Amber Heard beschuldigd werd van huiselijk geweld, mocht Depp toch zijn rol als tovenaar Gillert Grindelwald hernemen in de sequel.

Schrijfster J.K. Rowling, regisseur David Yates en studio Warner Bros. verdedigden allemaal hun keuze voor Depp, maar sommige fans blijven ontevreden. Recent werd Daniel Radcliffe naar zijn mening gevraagd over de kwestie.

De Harry Potter-ster bleef eerst voorzichtig: “Het is moeilijk om mij daarover uit te spreken. Ik heb immers veel te danken aan de producers, zij hebben mij destijds destijds een geweldige rol gegeven.”

Toch begrijpt de acteur ook de reactie van de fans: “Ik snap hun frustratie. Het lijkt een vreemde vergelijking, maar in de NFL worden spelers ook gearresteerd voor weedgebruik, terwijl meer beroemde atleten met ergere dingen wegkomen. Wat mij vooral opvalt, is dat een acteur uit de Harry Potter-reeks destijds wel werd ontslagen. Depp heeft nu toch ergere feiten gepleegd.”

Radcliffe heeft het over acteur Jamie Waylett, die speelde de pestkop Vincent Crabbe. Nadat hij werd gearresteerd voor weedteelt, mocht hij niet meer terugkeren in de allerlaatste Harry Potter-film Deathly Hallows: Part Two. Dat ontslag wordt door ontevreden fans vaak aangehaald om op de bevoorrechte positie van Johnny Depp te wijzen.

Bron: EW