Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

02.01.2018

Wat is dit mysterieuze Star Wars: The Last Jedi-attribuut?

door Vertigo

SPOILER ALERT!

The Last Jedi zit boordevol verwijzingen en easter eggs naar de vorige episodes en andere verhalen uit het Star Wars-canon. Doordat er heel wat scènes uit het originele script in de montagekamer sneuvelden of gewoon niet werden gefilmd, ontsnappen sommige aan de aandacht van het publiek.

Zo heeft Luke Skywalker in de nieuwste episode een mysterieus kompas dat nooit gebruikt of vermeld wordt. We zien het merkwaardige attribuut in twee scènes: Wanneer Luke zijn kleren opvouwt en Chewbacca zijn deur instampt en in de flashback waarin Luke bijna Ben Solo vermoordt, ligt het kompas op diens nachtkastje.

Waar dat kompas precies voor dient, komen we in de film niet te weten. Toch is het duidelijk dat het normaal gezien een grote rol ging spelen. In het originele script van The Last Jedi zou er een scène staan waarin gezegd wordt dat Luke het kompas gebruikte om de Jedi-tempel op Ahch-To te vinden. Het is niet duidelijk of die scène ook echt werd gefilmd.

In de merchandise is het kompas alleszins wel duidelijk te zien. Zo houdt een actiefiguurtje van Luke het vast. Ook in het The Visual Directory, een boek met informatie over de attributen in The Last Jedi, wordt het getoond. Daarin wordt vermeld dat The Emperor het destijds had bemachtigd en bewaarde in een basis op de planeet Pillio. In de recent uitgebrachte videogame Star Wars: Battlefront II wordt tenslotte ook getoond hoe Luke Skywalker het kompas daar vond. Later gebruikte hij het dus om de Jedi-tempel te zoeken.

https://youtu.be/Ncpcbu5bSPE

Bron: /Film

Lees meer over: