Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

30.03.2021

Wat doet Disney met Death on the Nile en nieuwe Taika Waititi na Armie Hammer-schandaal?

door Vertigo

Nadat hij voor seksuele fantasieën rond onder meer kannibalisme in opspraak kwam en van verkrachting beschuldigd werd, heeft Armie Hammer geen enkel project meer op zijn programma staan.

Er moeten echter nog twee Disney-films met de acteur verschijnen: Kenneth Branaghs Murder on the Orient Express-sequel Death on the Nile en Taika Waititi’s voetbalfilm Next Goal Wins.

Death on the Nile werd onlangs naar februari 2022 uitgesteld, waardoor Disney nog even tijd heeft om te beslissen hoe de film zal uitgebracht en gepromoot worden.

Volgens een anonieme bron die een ruwe cut van de film heeft gezien, speelt Hammer een belangrijke rol. Naar verluidt zou Disney niet van plan zijn om hem te vervangen en reshoots te doen, mogelijk omdat dat tientallen miljoenen dollars zou kosten.

“Disney kan alleen maar open kaart spelen en zeggen dat honderden mensen aan het project hebben gewerkt en het niet omwille van één iemand zal worden geschrapt,” zegt een bons van een andere studio.

Dezelfde studiobons voegt eraan toe dat Death on the Nile mogelijk geen bioscooprelease zal krijgen en exclusief op de streamingdienst Hulu in première zal gaan.

Ook wat Next Goal Wins betreft, moet Disney niet onmiddellijk een beslissing nemen. De film heeft momenteel namelijk nog geen releasedatum. Hammer zou sowieso slechts een kleine rol spelen in de film en één anonieme bron noemt het zelfs een cameo.

Tot slot rijst de vraag wat er met de mogelijke sequel op Luca Guadagnino’s Call Me by Your Name gaat gebeuren. Daar zijn voorlopig geen concrete plannen voor, maar zowel de regisseur als acteurs Hammer en Timothée Chalamet toonden al interesse in een vervolg.

Bron: Variety